Koppning

Fia Nordström

Koppningsmassage


Koppning är en alternativmedicinsk metod där vakuum används för att öka cirkulationen i hud och bindväv. Vakuum skapas under huden genom att huden lyfts uppåt med hjälp av en plastkoppa. Detta medför att det skapas ett mellanrum mellan hudlagren och att cirkulationen i huden ökar.


Det ger hälsosam cirkulation, mjukar upp bindväv och muskler vilket medför smärtlindring och bättre rörlighet i muskler och leder. Det har även en utrensande effekt av slaggprodukter och överskottsvätska samt reducerar celluliter.


1. Vad är koppning?


– En metod där man med vakuum lyfter upp hud och bindväv. Den har använts inom kinesisk medicin i drygt 4 000 år och finns i dag i alla länder.


2. Vad händer när man koppar?


– Koppning liknar djup bindvävsmassage, cirkulationen ökar och slaggprodukter i underhuden frisätts. Även nervsystemet påverkas så att spänningar reduceras.3. Finns det flera olika koppningsmetoder?


– Ja, akupunktörer arbetar med glaskoppor på en specifik plats under en viss tid. Jag använder gummikoppor och en skön olja och ger vakuummassage. Metoden kan vara kraftfull eller mjukare beroende på patientens hudkvalitet och sjukdomshistoria.


4. Får man alltid blåmärken?


– Nej, blåmärken är inget vi strävar efter. Du blir inte friskare för att det blir blåmärken.

Fia Nordström 

Medicinsk Massageterapeut, ArtNeuro terapeut, Certifierad massör, Yogalärare

0735 23 48 55   info@fianordstrom.se


Webmaster Fia N,  Fotograf Moa Arding